Mutfakta el ve araç gereç temizliği sebze, meyve, ve salata dezenfeksiyonunda Eczacıbaşı ürünleri kullanılır. Tüm tesis ayda bir kere düzenli olarak dezenfekte edilir. Personel kişisel temizliğine çok önem verilir. Gün içinde sık sık saç tırnak kontrolleri yapılır. Personel dönemsel olarak hijyen eğitiminden geçirilir ve testler uygulanır. Personel özel soyunma odaları ve sadece onlar tarafından kullanılan duşlar bulunur. Üretim personelinin iş giysileri her gün değiştirilir ve çamaşır hanede yıkanarak ütülenir.
Üretimde kullanılan tüm besinler türlerine göre farklı depolarda, uygun sıcaklıklarda, HACP kuralarına titizlikle uyularak korunur. Böylelikle çapraz kontaminasyon önlenmiş olur. Sebzeler, et ürünleri, süt ve süt ürünleri farklı depolarda farklı sıcaklık ve nem koşullarında muhafaza edilir. Böylece mikrobiyal yönden korunmuş olur ve yeterli pişirme kalitesinde ulaşır. İşlenmemiş gıdalarda olası mikrobiyolojik riskleri ortadan kaldırmak için depolar düzenli olarak dezenfekte edilir.
Yemeklerin pişirilmesinde optimum sıcaklığı dijital termometre ile kontrol eden gıda mühendisleri süre/sıcaklık uyumuna bakarak pişirme süresini belirler.
YEMEK FİRMASI YEMEK FİRMALARI YEMEK ŞİRKETLERİ